Bouwkundig


Designis niet alleen esthetisch maar ook techniek. Als bouwkundig ontwerpbureau staan wij klaar om al uw krabbels geschreven op papier,  nog in uw hoofd of de tekeningen van uw architect, bouwtechnisch voor u uit te tekenen tot productie. Designis verzorgt al het bouwkundige tekenwerk voor nieuw- en verbouwprojecten. Een ambitie van Designis luidt: ‘waarom werken met zware bouwmaterialen als dezelfde doeleinden ook met licht gewicht materiaal haalbaar zijn?’ Design is voor ons het gebruiken van alternatieve bouwmaterialen en methodieken in een modern jasje. 

Als jong bureau vinden wij natuurlijke materialen en het hergebruiken van onze grondstoffen belangrijk. Wij houden ons voornamelijk bezig met woningontwerpen van volledig natuurlijke materialen. Dit zijn woningen bestaande uit een dampopen constructie die geïsoleerd worden met een houtvezel isolatie of cellulose isolatie. Hierin zijn er talloze mogelijkheden die wij samen met onze partners in productie brengen. Wij helpen u graag met het uitwerken van uw woning van Traditioneel- tot dampopen houtskeletbouw (HSB), gelamineerde skeletbouw in Kerto LVL met Ripa systeem,  het duurzame modulaire systeem Blokiwood of Cross Laminated Timber (CLT). 

Before After BIM Kerto LVLcc908439-ed20-4e33-9416-77d2bdb9966d

Werkzaamheden

 • Bouwkundig BIM tekenwerk
 • Bouwkundige detaillering
 • CNC – constructie uitwerking
 • Tekenwerk vergunningsaanvraag
 • 3D visualisatie en Virtual Reality
 • Inmeten en tekenen bestaande gebouwen

Voor bouwkundig ontwerp gaan wij te werk in de volgende fasen:

 • Schetsontwerp
 • Voorlopig ontwerp
 • Definitief ontwerp
 • Bestektekening
 • Werktekening
 • Productietekeningen*
 • Revisietekening 

* Productietekeningen ten behoeve van: diverse soorten houtskeletbouw HSB en LVL | cross laminated timber CLT | Structural Insulated Panels SIP

Designis bouwen met de juiste materialen op iedere locatie. Het reguliere bouwproces veranderd. Niet alleen in de vele nieuwe materialen die op de markt zijn gekomen, maar ook in het bouwproces zelf. Steeds meer wordt er voorafgaand in het proces belangrijke beslissingen genomen en vastgesteld. Dit scheelt veel tijd en geld dat normaal gesproken op de bouwplaats wordt besteed. Wat betekent dat klanten naar ons toekomen met een ontwerpvraag van hun woonhuis, kantoor, opbouw of aanbouw. Designis werkt ieder bouwplan uit tot gedetailleerde bouw- en werktekeningen. Een uitgewerkt bouwplan is noodzakelijk voor het opvragen van een prijsopgave of het doen van een bouwaanvraag bij de gemeente voor verlening van een bouwvergunning. Wij richten ons met name op diverse duurzame bouwmethodieken. Hiervoor hebben wij samenwerkende partners als Dupac die onze bouwkundige ontwerpen in prefab gelamineerde skeletbouw produceert. 

Eén van de alternatieve materialen waar wij als Designis mee werken zijn Structural Insulated Panels ook wel SIP-panelen genoemd. In samenwerking met onze leveranciers gaan wij de uitdaging aan om ontwerpen die traditioneel vaak met zwarte steenachtige bouwmaterialen opgebouwd worden, nu in lichtgewicht constructies als SIP-panelen te realiseren. 

Vakantiewoning

Project: Vakantiewoning
Locatie: Groningen
Bouwjaar: 2023-2024
Ontwerp: Designis

De semi-bungalow heeft een moderne uitstraling door haar strakke lijnenspel en gebroken kap die in gevelafwerking doorloopt tot aan het maaiveld. Met een ambitie voor een slank, lichtgewicht en energiezuinig bouwsysteem wordt de woning uitgevoerd in Structural Insulated Panels van Kingspan-TEK.

 
Click Here

Dakopbouw Amsterdam Zuid

Project: Dakopbouw
Locatie: Amsterdam
Bouwjaar: 2023
Ontwerp: Designis

Doormiddel van Point Cloud technologie is het bestaande dak in gescand. Bouwkundig is de opbouw uitgewerkt in het prefab Kerto LVL houtskeletbouw systeem en werd om de hijs- en bouwtijd te verkorten geleverd in voorgeïsoleerde elementen met Gutex houtvezelisolatie door firma Dupac. Het ontwerp is afgestemd op de vijf schoorstenen op het bestaande dak.

Click Here
Click Here

Splitlevel woning

Project: Vakantiewoning
Locatie: Vertrouwelijk
Bouwjaar: 2023-2024
Ontwerp: Designis 

Kenmerken: SIP- elementen met MGO board (Magnesium Oxide + bamboevezel plaat) toegepast als binnen- en buitenblad, direct bekleed met stucwerk en houten Shingles. De splitlevel woning is ontworpen op de berghelling van het eiland. 

 

Click Here

Dakopbouw Leek

Project: Dakopbouw
Locatie: Leek
Bouwjaar: 2023-2024
Ontwerp: Designis

Het nieuw toegevoegde volume op het dak sluit in kleur aan bij de grijze bakstenen van de begane grond. Het bestaande reliëf in de gevel is doorgezet in de opbouw. De herhaling van de bestaande esthetische elementen zorgen voor een aantrekkelijk visueel en architectonisch geheel. Hierdoor krijgt het woonhuis een vernieuwde uitstraling zonder afbreuk te doen aan zijn oorspronkelijke charme.

Click Here

Patiowoning Lievingerveld

Project: Nieuwbouw patiowoning
Locatie: Lievingerveld Bouwjaar: 2022/23
Ontwerp: Designis
Draagstructuur: Buispalen + staalframe boven maaiveld, betonvloer, Kerto LVL houtconstructie als dampopen wandopbouw door inblaas houtvezelisolatie, gevel bekleed met natuurlijke materialen als onbehandeld thermohout en klei gebakken steenstrips.

Klik Hier
Klik Hier
Klik Hier
Klik Hier
Klik Hier

Dakopbouw Groningen

Project: Dakopbouw
Locatie: Groningen
Bouwjaar: 2023 – 2024
Ontwerp: Designis
De karakteristieke dieprode split level woning aan Het Roege Pad 8 krijgt een uitbouw in passende stijl gesitueerd boven de garage. Het interieurontwerp speelt een belangrijke rol door de invulling van de nieuwe gewenste functies als thuiswerken, lounge en ontbijtplek. Een multifunctioneel blok met verborgen deuren kan de uitbouw verbinden of scheiden van de keuken en herbergt een verborgen werkplek en buffetkast.
Click Here

Villa Campbell Beach Union Island

Project: Exclusieve Villa
Locatie: Campbell Beach, Union Island
Bouwjaar: 2019-heden
Kenmerken: HiMacs Solid Surface toegepast op SIP Magnesium gevelelementen

Symmetrische woning als Tiny house duo

Project: Nieuwbouw woning
Locatie: Lievingerveld
Bouwjaar: 2022
Ontwerp: Designis
Kenmerken: Dampopen houtskeletbouw met houtvezelisolatie en duurzame gevelmateriaal en kozijnen als onbehandeld thermohout. Twee gekoppelde Tiny houses die samen als één woning fungeren. “Samen maar toch ook niet”

Nieuwbouwwoning Dedemsvaart

Project: Nieuwbouwwoning
Locatie: Dedemsvaart (plan Parcours)
Opgeleverd: 2020
Architect: Dedem architectuur
Kenmerken: SIP elementen met MGO board (Magnesium Oxide + glasvezel plaat), stucwerk direct op gevelelementen toegepast

Binnen is buiten woning

Project: Vakantiewoning
Locatie: Vertrouwelijk
Bouwjaar: 2022
Ontwerp: Designis
Kenmerken: SIP- elementen met MGO board (Magnesium Oxide + bamboevezel plaat) toegepast als binnen- en buitenblad, direct bekleed met stucwerk en houten Shingles

Click Here

Nieuwbouwwoning Balkbrug

Project: Nieuwbouw woning
Locatie: Balkbrug
Opgeleverd: 2020
Architect: Dedem architectuur
Kenmerken: SIP elementen met MGO board (Magnesium Oxide + bamboevezel plaat), stucwerk direct op gevelelementen toegepast

Nieuwbouwwoning Biddinghuizen

Project: Nieuwbouwwoning
Locatie: Biddinghuizen
Opgeleverd: 2021
Ontwerp: Van de Streek bouwkundig tekenen- en adviesbureau
Kenmerken: SIP- elementen met OSB plaat, toegepast als binnen- en buitenblad bekleed met EPS en stucwerk.

Vakantiewoning Tienhoven

Project: Vakantiewoning
Locatie: Tienhoven
Opgeleverd: 2019
Ontwerp: Habi-Nex
Kenmerken: SIP- elementen met MGO board (Magnesium Oxide + glasvezel plaat), bekleed met houten gevelafwerking

Vakantiewoning Vijfhuizen

Project: Vakantiewoning
Locatie: Vijfhuizen
Opgeleverd: 2019
Kenmerken: SIP- elementen met OSB, met houten gevelafwerking

Nieuwbouwwoning Oude Pekela

Project: Nieuwbouwwoning
Locatie: Oude Pekela
Bouwjaar: 2020
Ontwerp: Van der Veen advisering
Kenmerken: OSB SIP- elementen toegepast als binnenblad

Opbouw Amsterdam Oud-Zuid

Project: Dakopbouw
Locatie: Amsterdam Oud-Zuid
Opgeleverd: 2019
Kenmerken: SIP- elementen met OSB, afgewerkt met steenstrips bijpassend bij het bestaande gebouw

Designis altijd met een knipoog naar het verleden om samen nieuwe geschiedenis te maken. Daarom gebruiken wij bijvoorbeeld steenstrips bij renovatie en nieuwbouw. Op deze manier is het mogelijk om het karakteristieke uiterlijk van bestaande bouw na te bootsen en toch een lichte constructie toe te passen. Bij Designis vinden wij het belangrijk om karakteristieke bouwwerken in zijn waarde te laten en het oude straatbeeld in stand te houden.

Aanbouw
Amsterdam-Zuid

Project: Aanbouw
Locatie: Amsterdam-Zuid
Opgeleverd: 2019
Kenmerken: SIP- elementen met MGO board (Magnesium Oxide + glasvezel), afgewerkt met steenstrips

Kantoorgebouw
Union Island

Project: Kantoorgebouw
Locatie: Union Island
Bouwjaar: 2019
Kenmerken: Verbouwwerkzaamheden