Interieur

Valkenhof

Protestandse Kerkelijke Gemeente | Beilen | zalencentrum | januari 2015 – september 2015

Wat begon als een afstudeerproject is uitgelopen tot het eerst voltooide individuele project. Een volledig interieur ontwerp voor de volgende onderdelen: kleur- en materiaaladvies voor de  wanden, maatwerk kasten, meubilair, raambekleding, bewegwijzering, accessoires tot het unieke vloerontwerp.

De kleurrijke vloer is tot stand gekomen door de wens van de kerkraad. Het gebouw moest spontaniteit, huiselijkheid en moderniteit uitstralen. Het ontwerp is gebaseerd op de ontstane routing in het Valkenhof. De looplijnen van deur naar deur zijn de basis en vormen de grijze oppervlakken. De overgebleven vlakken zijn ingekleurd in frisse kleuren gerelateerd aan de eerst bloeiende voorjaarsbollen en geven een knipoog aan de frisse start voor de kerkelijke gemeente.

Trefpunt

Stichting Kruispunt | Laag Zuthem | 2015

Het Trefpunt is een dorpshuis voor de bewoners van Laag Zuthem en het buiten gebied. De tijd heeft stil gestaan wat betreft het interieur maar ook zeker het exterieur. Het bestuur van stichting Trefpunt vraagt een passend ontwerp wat aansluit bij de doelgroep en voldoet aan het programma van eisen. De aandacht in het ontwerp gaat uit naar: het entreegebied, de winkel voor verkoop van streekproducten, de keuken waar workshops gegeven kunnen worden, het buurtcafé en de overgang tussen de grote zaal en het theater.

Pauluskerk

Protestandse Kerkelijke Gemeente | Beilen | kerkzaal | januari 2015 – december 2015

Een groeiende kerkelijke gemeente is vrijwel uniek, echter in Beilen is dit het geval. De Pauluskerk en bijbehorend zalencentrum Valkenhof worden volledig gerenoveerd en door de vele vrijwilligers van de kerkelijke gemeente toekomst bestendig gemaakt.

VV Beilen

VVB Beilen | herontwerp kantine | 2017

Het interieur en de stoffering van de wanden tot vloer en plafond zijn aan vervanging toe. De taak om een nieuw eigentijds ontwerp te maken voor de voetbal vereniging dat past bij de identiteit en de eerder ontworpen bestuurskamer.

Grachtenpand

Woonhuis | Amsterdam | 2016

Een ontwerp voor een begane grond woning met souterrain en patio tuin. Gewenst zijn twee slaapkamers met gedeelde badkamer, keuken en woonkamer op de begane grond en een master bedroom annex badkamer in het souterrain. Gevraagd een creatieve oplossing voor de derde slaapkamer die zich los in de ruimte van de begane grond bevind.

Invisible ending

Kubuswoning | Afstudeerproject | Cibap Talent award 2015

Oneindigheid in Transparantie oftewel eindeloos onzichtbaar, niet tastbaar, dat is het uitgangspunt van het project Invisible Ending. Het thema is aan meerdere onderwerpen te koppelen. 

Wit is niet zomaar wit maar bestaat juist uit oneindig veel kleuren. Dit zijn de kleuren van de regenboog en zelfs die is niet tastbaar maar pas door de breking van het licht zichtbaar. Objecten die in een witte ruimte staan worden geaccentueerd. In deze kubus wordt de persoonlijkheid van de bewoner geaccentueerd. De persoonlijke bezittingen van de bewoner vormen de identiteit en deze identiteit uit zich in elementen en objecten die dienen als de toegevoegde kleuren binnen de woning.

Aan de entreezijde van de kubus woning is een halve kubus als patio toegevoegd. De entree bevind zich in het midden van de patio en heeft een horizontale kijk-lijn door de glazen pui naar de achterwand van de woning. ‘Zomers kan de glazen pui open gevouwen worden, waardoor de patio dient als extra woonruimte. In de massieve wanden zijn nissen gemaakt waarin gezeten kan worden en de omgeving omlijst wordt als schilderijen. 

De trap is buiten de kubus in de patio geplaatst. Deze glazen trap draait om een Japanse Esdoorn heen naar de overloop op de eerste verdieping. De bomen zijn vanuit elk punt in het huis te zien en zijn het levende hart van het huis. Het blad van de Esdoorn is erg sierlijk van vorm en vertoont op elk moment van het groeiseizoen oneindig veel diverse kleurtinten.

Designis

Neem contact op

Interieur-, Bouwkundig-, Grafisch & Ruimtelijke vormgeving

Groningen, The Netherlands
Email: info@designis.nl
Phone: +31 6 15 32 37 04

Best bekend als bouwkundig- en interieurontwerp adviesbureau.          Gegroeid door het werken aan diverse bouwprojecten variërend van  particulier tot projectontwerp.