Interieurontwerp

Designis geoorloofd een beetje gek zijn en met een speelse kijk op de wereld staan. Dat is wat wij u bieden wanneer het om interieur gaat. Onze interiuerontwerpen gaan verder dan alleen een goed doordacht concept. Laat u verrassen door functionaliteit dat niet alleen ergonomisch is maar ook voor het oog mooi kan zijn. Gericht op comfort gaat het bij de interieurs van Designis om het ervaren van een luxueus rijkelijk gevoel afgestemd op de doelgroep. Onze visie is dat een sterk interieurontwerp samen gaat met goed vakmanschap. Hierbij horen prachtige vaste maatwerk elementen die het interieur kleur en karakter geven. Wij zijn altijd opzoek naar de meest innovatieve materialen voor interieur afwerking en niet bang om eens iets nieuws te proberen. Op deze manier gaan wij voor exclusiviteit en een kenmerkende eigenheid. 

Werkzaamheden Kleur- en Interieurvormgeving:

  • Inmeten en tekenen bestaande gebouwen
  • Vlekkenplannen en plattegrond schetsindelingen
  • Interieur concepten
  • Sfeer-, kleur-, licht- en materiaalplannen
  • Maatwerk- en Meubelontwerp
  • Indelingsplattegronden, detail- en aanzicht tekeningen
  • 3D impressie visualisatie 

 

Voor interieur ontwerp gaan wij te werk in de volgende fasen:

Conceptplan, Structuurontwerp, Voorlopig ontwerp, Definitief ontwerp

Heeft u geen bouw- of verbouw plannen, maar wilt u uw huidige interieur een beurt geven met nieuwe meubels, kleuren en/of materialen dan kunt u Designis ook inschakelen.

Conceptueel werken

Designis balans in kleur, materiaal en vorm. Dit doen wij door middel van conceptueel werken. U heeft een stijl, thema, persoonlijke smaak en heel veel gedachten. Wij maken van al deze wensen een compositie en creëren orde in deze chaos. Samen met u zorgen wij voor draagvlak van uw dromen en maken deze beeldend. Dit doen wij door gebruik te maken van een concept dat de basis vormt voor alle vervolg stappen en keuzes die u in het ontwikkelproces van het interieurontwerp gaat maken. Het concept is hetgeen waar steeds weer op wordt teruggegrepen en wordt uitgewerkt in een collage vol met referentiebeelden die wij gezamenlijk met u onderzoeken en samenstellen. De concept collage is een belangrijk onderdeel dat als rode draad verschillende elementen in het ontwerpproces verbind. Het vormt de basis van het resultaat en dat voeren wij door tot in de kleinste details van uw interieurontwerp. 

Dakopbouw slaapsuite

Project: bouwkundig + interieurontwerp
Ontwerp: Designis
Uitvoering: 2023, Amsterdam

Een royale opbouw met open-plan slaapvertrek en badkamer. In het bouwkundig ontwerp van de opbouw is er rekening gehouden met de aanwezige schoorstenen van de buren. Door om de schoorstenen heen te werken ontstonden er nissen in de bouwkundige structuur. De nissen zijn in het interieur ontwerp opgevuld met maatwerk kasten voor de garderobe/inloopkast. Centraal gelegen in de ruimte is het maatwerk element wat de douche, wasmeubel en extra kledingkasten bevat. De gesloten muur van het blok dient tevens als hoofdeinde van het bed.

Vorige slide
Volgende slide

Totale woon renovatie

Project: Bouwkundig +  interieurontwerp
Ontwerp: Designis
Uitvoering: 2024, Middelstum

Inrichtingsplan en herindeling van de huidige jaren 70 woning. Bestaande en nieuwe doorbraken vormen samen een herhalende portaal structuur als nieuwe indeling. De wens is een familiewoning met genoeg ruimte voor het hele gezin, een ruime knus ogende woonkeuken en afsluitbare woonkamer. Dit resulteerde in een levensloopbestendige plattegrond met een nieuwe slaapkamer annex badruimte voor de ouders op de begane grond en de kinder slaapvertrekken en badkamer op de verdieping.

Vorige slide
Volgende slide

Appartement

Project: Interieurontwerp
Ontwerp: Designis
Uitvoering: 2022, Apeldoorn

Herinrichting van een 4 kamer appartement. Een goede mix tussen ‘klassiek vintage’ en ‘nieuw vintage’. De opdracht was een interieuradvies te geven om een samensmelting te maken van de bestaande meubelstukken en nieuwe meubelstukken. Het resultaat een gewaagd interieur met aardse tinten waar vintage objecten samen met design klassiekers de show stelen. 

Vorige slide
Volgende slide

Sporthuis Peize Kantine

Project: kantine maatwerk + interieur afwerking
Ontwerp: Vincent Inja Architect + Designis 
Oplevering: januari 2024, Peize

Een gebouw voor alle Peizenaren, toegankelijk en uitnodigend voor iedereen. De hoofdfunctie is de nieuwe kantine en kleedvertrekken van de voetbal vereniging V.V. Peize. De vertrekken zullen ook gedeeld worden met de binnensporten van de Sporthal. 

De houten wandafwerking van de “interieur-doos” is een verbindend element tussen de kantine aan de zijde van het voetbalveld en de kantine aan de zijde van de sporthal. Achter het houten maatwerk bevinden zich diverse functies van garderobe, berging tot toiletgroepen.

Vorige slide
Volgende slide

Sporthuis Peize Kleedruimtes

Project: Sporthuis Peize t.b.v. V.V. Peize
Ontwerp: Vincent Inja Architect + Designis 
Oplevering: januari 2024, Peize

Een gebouw voor alle Peizenaren, toegankelijk en uitnodigend voor iedereen. De hoofdfunctie is de nieuwe kantine en kleedvertrekken van de voetbal vereniging V.V. Peize. De vertrekken zullen ook gedeeld worden met de binnensporten van de Sporthal. 

In het bouwkundig- en architectonisch ontwerp zijn ruwbouw materialen zorgvuldig ingezet als eind afwerking. Dit is terug te zien in de aankleding van de kleedruimtes en toiletgroepen die in de kelder onder de kantine van het Sporthuis zijn ontworpen.

Vorige slide
Volgende slide

Strandvilla Master suite

Project: Architectuur- en interieurontwerp
Ontwerp: Designis 2020, Union Island

Exclusieve strand villa met vier master suites en één exclusieve master suite voor de eigenaar.  Het interieurontwerp van de suite van de eigenaar is gericht op de oneindige 270 graden uitzichten die vanuit elke hoek in de ruimte ervaren kunnen worden. Het uitzicht zal u niet ontgaan of u nu gebruik maakt van het kingsize bed, de walk-in-closet of de vrijhangende spiegels boven het maatwerk bed/badmeubel. De sfeer van het interieur wordt ook doorgezet in het buitenmeubilair op het balkon en bied ruimte voor een lounge en ontbijttafel met zeezicht.

Click Here
Click Here
Click Here
Click Here
Vorige slide
Volgende slide

Strandvilla Guest suites

Project: Architectuur- en interieurontwerp
Ontwerp: Designis 2020, Union Island

Exclusieve strand villa met vier master suites en één exclusieve master suite voor de eigenaar.  De persoonlijke suites van de gasten zijn van alle gemakken voorzien en een fijne plek waar zij zich kunnen terugtrekken na een lange dag en kunnen voorbereiden op het diner.  Een kingsize bed, uitgebreide lounge, inloopkast met kaptafel en privé badkamer met adembenemende zeezichten. De roomdivider geïnspireerd op het koraal uit de zee dient als privacy barrière tussen de meer privé vertrekken als de badkamer en inloopkast. 

Click Here
Click Here
Click Here
Click Here
Click Here
Click Here
Click Here
Vorige slide
Volgende slide

Beachy Pastel

Project: Architectuur- en interieurontwerp
Ontwerp: Designis 2019, Saint Vincent

“Beachy Pastel is alles wat u ervan verwacht. Het zijn de kleuren van helder water met zachtgekleurd koraal en kalm deinende tropische vissen. Het is de warmte van een zonsopkomst boven een roze-wit strand. Beachy Pastel hult zich in eigentijdse stoffen en texturen licht en luchtig.”

De maatwerk kasten van de keuken lopen door in de trapkast en de split-level maatwerk trap  die de keuken met de woonkamer verbind. 

Vorige slide
Volgende slide

Color blocking

Project: Architectuur- en interieurontwerp
Ontwerp: Designis 
Uitvoering: 2021 – heden, Beilen

De basis van het woningontwerp gaat om de verbinding tussen het interieur en het landschap. De bewoners vroegen voor hun toekomstige nieuwbouwwoning een ontwerp waarbij de huidig gekoesterde accessoires en meubilair met nieuw wordt gemixt tot een speels, kleurrijk en eigentijds ontwerp. Het uitgangspunt voor het ontwerp zijn vergrijsde kleuren. 

Pure

Project: Recreatiewoning totaal interieurconcept
Ontwerp: Designis 2022, Saint Vincent

“Pure maakt van eenvoud een luxe. Deze natural beauty overspoelt u met het warme gevoel van eenheid en balans, zachte en aardse tinten van zand, crème, wit en grijs. In het zonlicht en de schemer spelen zij samen met organische vormen, texturen en materialen. Als een kasjmieren deken omarmt Pure u.”

Een recreatiewoning met twee slaapkamers en prive ensuite badkamer. De slaapkamers hebben beiden toegang tot een tussen gelegen verborgen buitenruimte. Deze interne patio heeft de functie buitenspa en bevat twee buitendouches, een kast voor wellness producten en een buiten bad. 

Vorige slide
Volgende slide

Valkenhof zalencentrum

Project: Renovatie en interieurvormgeving
Realisatie: 2015, Valkenhof Beilen

Een volledig interieurontwerp: kleur- en materiaaladvies, maatwerk kasten, meubilair, raambekleding, bewegwijzering, accessoires en het unieke vloerontwerp.

De kleurrijke vloer is tot stand gekomen door de wens van de kerkraad. Het gebouw moest spontaniteit, huiselijkheid en moderniteit uitstralen. Het ontwerp is gebaseerd op de huidige en nieuwe routing in het Valkenhof. De looplijnen van deur naar deur zijn de basis en vormen de grijze oppervlakken. De overgebleven vlakken zijn ingekleurd in frisse kleuren gerelateerd aan de eerst bloeiende voorjaarsbollen en geven een knipoog aan de frisse start voor de kerkelijke gemeente.

Vergaderzaal 1+ 2
Vergaderzaal 2
Vergaderzaal 2
Click Here
Entree, ontmoetingsruimte
Oude pantry hergebruikt
Gekleurde vloervlakken verbinden diverse ruimtes
Tweede ingang, vloervlakken wijzen de weg
Toilettengroep
Vergaderzaal 1 + 2
Oude situatie
Entree, ontmoetingsruimte
Oude situatie
Vergaderzaal
Vorige slide
Volgende slide

Badkamer

Project: Bouwkundig- en interieurontwerp
Ontwerp: Designis
Uitvoering: 2021

Nieuwbouwwoning exterieur en interieur ontwerp. Badkamer ontwerp bestaande uit drie L-vormige elementen. De eerste L is bekleed met slanke houten tegels die de breedte van de badkamer optisch vergroten. De wit marmeren tegels vormen de tweede L, deze zijn groter van formaat en geven de badkamer een royaal karakter. De derde L is het creme stucwerk aan wand en plafond en geeft een zachte touch.

Click Here

Dakopbouw Oud-Zuid

Project: Bouwkundige opbouw en aankleding
Ontwerp: Designis 
Realisatie: 2019, Amsterdam

Uitbereiding van een woonhuis in Amsterdam. Een dakopbouw met slaapkamer, badkamer en sauna. 

Click Here

Kerkzaal Beilen

Project: Herontwerp en modernisatie
Locatie: Pauluskerk Beilen
Realisatie: 2015

Een groeiende kerkelijke gemeente is vrijwel uniek, echter in Beilen is dit het geval. De Pauluskerk en bijbehorend zalencentrum Valkenhof worden volledig gerenoveerd en door de vele vrijwilligers van de kerkelijke gemeente toekomst bestendig gemaakt.

Oude situatie
Oude situatie
Vorige slide
Volgende slide

V.V. Beilen

Project: Herontwerp voetbal Kantine
Locatie: Voetbal Vereniging Beilen
Realisatie: 2017

Het interieur en de stoffering van de wanden tot vloer en plafond zijn aan vervanging toe.  Er is een nieuw eigentijds ontwerp gemaakt voor de voetbal vereniging dat past bij de club identiteit. Hoge zitjes, picnick tafels en loungebanken maken het voor iedereen een fijne plek om te vertoeven.  Een leuke knipoog op terug naar toen is de grafische fotowand “wall of History” door Gerding Opmaak.

Vorige slide
Volgende slide

Buurthuis

Project: Trefpunt
Locatie: Vertrouwelijk
Ontwerp: 2015

De tijd heeft stil gestaan wat betreft het interieur maar ook zeker het exterieur. Het bestuur vraagt een passend ontwerp wat aansluit bij de doelgroep. De aandacht in het ontwerp gaat uit naar: het entreegebied, de winkel voor verkoop van streekproducten, de keuken waar workshops gegeven kunnen worden, het buurtcafé en de overgang tussen de grote zaal en het theater.

Vorige slide
Volgende slide