Invisible ending

Invisible ending

Kubuswoning | Afstudeerproject | Cibap Talent award 2015

Oneindigheid in Transparantie oftewel eindeloos onzichtbaar, niet tastbaar, dat is het uitgangspunt van het project Invisible Ending. Het thema is aan meerdere onderwerpen te koppelen. 

Wit is niet zomaar wit maar bestaat juist uit oneindig veel kleuren. Dit zijn de kleuren van de regenboog en zelfs die is niet tastbaar maar pas door de breking van het licht zichtbaar. Objecten die in een witte ruimte staan worden geaccentueerd. In deze kubus wordt de persoonlijkheid van de bewoner geaccentueerd. De persoonlijke bezittingen van de bewoner vormen de identiteit en deze identiteit uit zich in elementen en objecten die dienen als de toegevoegde kleuren binnen de woning.

Aan de entreezijde van de kubus woning is een halve kubus als patio toegevoegd. De entree bevind zich in het midden van de patio en heeft een horizontale kijk-lijn door de glazen pui naar de achterwand van de woning. ‘Zomers kan de glazen pui open gevouwen worden, waardoor de patio dient als extra woonruimte. In de massieve wanden zijn nissen gemaakt waarin gezeten kan worden en de omgeving omlijst wordt als schilderijen. 

De trap is buiten de kubus in de patio geplaatst. Deze glazen trap draait om een Japanse Esdoorn heen naar de overloop op de eerste verdieping. De bomen zijn vanuit elk punt in het huis te zien en zijn het levende hart van het huis. Het blad van de Esdoorn is erg sierlijk van vorm en vertoont op elk moment van het groeiseizoen oneindig veel diverse kleurtinten.

Designis

Neem contact op

Interieur-, Bouwkundig-, Grafisch & Ruimtelijke vormgeving

Groningen, The Netherlands
Email: info@designis.nl
Phone: +31 6 15 32 37 04

Best bekend als bouwkundig- en interieurontwerp adviesbureau.          Gegroeid door het werken aan diverse bouwprojecten variërend van  particulier tot projectontwerp.